انرژی

دومین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند سنکرون شد

واحد دوم نیروگاه پرند برابر وعده داده شده برای سنکرون شدن در مردادماه سال ۱۳۹۷با تکیه بر توان داخل امروز با شبکه سراسری سنکرون شد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، واحد اول بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند در تاریخ ۲۲ آبان ۹۶ با شبکه سراسری سنکرون شده و برق آن در اختیار دیسپاچینگ قرار دارد و امروز نیز واحد دوم نیروگاه با شبکه سراسری سنکرون شد. تلاش بر این است تا پایان سال جاری واحد سوم نیز با شبکه سراسری برق کشور سنکرون و آماده تولید شود.

نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، از جمله نیروگاه های خصوصی است که بخش گاز این نیروگاه در سال ۹۰ از محل تهاتر بدهی های وزارت نیرو با مطالبات شرکت مپنا، به این شرکت واگذار شد.

توسعه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند با توجه به اهمیت این نیروگاه در شبکه سراسری و همچنین پیروی از برنامه‌های بالادستی وزارت نیرو، افزایش راندمان شبکه برق کشور، کاهش اثرات زیست محیطی و مقابله با گرمایش زمین، کاهش آلایندگی‌های سوخت‌های فسیلی، از ابتدای واگذاری در دستور کار قرار داشت که این موضوع از سال ۹۳ اجرایی شد.

در حال حاضر نیروگاه پرند اولین و جدی ترین پروژه بیع متقابل در کشور است که با پایان پروژه و آغاز بهره برداری تجاری واحد سوم نیروگاه تا پایان سال ۹۷، حجم معادل یک میلیارد و صد میلیون متر مکعب گاز یا معادل یک میلیارد و صد میلیون لیتر گازوییل در سال صرفه جویی می شود.

بخش بخار این نیروگاه مشتمل بر سه واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی جمعا به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات، شش واحد بویلر بازیاب حرارتی (HRSG)، سیستم خنک کننده از نوع ACC، پست ۴۰۰ کیلوولت و ۳.۵ کیلومتر خط انتقال ۴۰۰ کیلوولت است که بیش از ۹۰ درصد از تجهیزات نیز توسط تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است.

به منظور احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، حجم سرمایه گذاری مورد نیاز در حدود ۴۲۰ میلیون یورو برآورد شده که از این میزان، رقمی معادل ۴۰۷ میلیون یورو مربوط به بخش بخار نیروگاه و ۱۳ میلیون یورو جهت تکمیل خطوط انتقال برق، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب و تملک زمین جهت احداث خطوط انتقال برق و پساب به نیروگاه است.

بدین ترتیب مسئولان نیروگاه مدعی هستند که در صورت مساعدت لازم از سوی وزارت نیرو، شرکت تولید نیروی برق حرارتی و همچنین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و پرداخت مبالغ فروش برق بخش گاز این نیروگاه، با تکمیل پروژه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند که در حال حاضر پیشرفت کلی آن بیش از ۹۰ درصد است، ۴۸۰ مگاوات برق بخش بخار نیروگاه در پیک سال ۹۸ به شبکه سراسری گسیل شده و کمک شایانی به حفظ و پایداری شبکه سراسری کشور می‌کند.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا