امور زیربناییتعاون و اشتغال

سیاست های تحریک تقاضا برای کالاهای تولید شده بازبینی شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در جلسه امروز سیاست های تحریک تقاضا برای کالاهای تولید شده نیز مورد بازبینی قرار گرفت.

به گزارش آرمان اقتصادی، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بعداز ظهر امروز در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور که با موضوع بررسی آخرین وضعیت طرح های اشتغال زایی برگزار شد،  در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: مسئله اشتغال یکی از اصلی ترین برنامه های مد نظر دولت در سال جاری و سال آینده است؛ به همین دلیل مرور طرح های اشتغالی که تا کنون وجود داشته ضروری است.

وی افزود: برخی استان ها از سهم خود در اشتغال ملی، جلوتر بودند که بنا شد تجارب خود را در اختیار دیگر استان ها قرار دهند. مشکلات استان ها مورد بررسی قرار گرفت تا در جلسه فردا نتایج آن در دسته بندی که مربوط به دستگاه ها است، ابلاغ شود.

همچنین بخوانید

ربیعی با بیان اینکه ١٧ مورد از موانع تولید و اشتغال در جلسه امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: مهمترین مشکل این موضوع، بحث وثایق است که چگونگی و شیوه هماهنگی بانک ها در این موضوع خصوصا در زمینه اشتغال روستایی مور بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: فقدان نهادهای صادراتی و بازاریابی کالاهای تولیدی از دیگر مشکلات حوزه تولید و اشتغال بود، سیاست های تحریک تقاضا برای کالاهای تولید شده نیز مورد بازبینی قرار گرفت.

ربیعی خاطرنشان کرد: برنامه اشتغال ما در سال ١٣٩٧ کمک به احیای بنگاه ها است که در قالب طرح تثبیت شغل دنبال خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه استانداران در این خصوص نیاز به برخی اختیارات دارند، گفت: قرار شد در قالب یک آیین نامه، اختیاراتی به استانداران داده شود تا به مداخلات برخی دستگاه ها که منجر به تعطیلی بنگاه ها می شود، ورود پیدا کنند.

وی افزود: مطالعات ما نشان می دهد برخی از بنگاه ها مشکلاتی از قبیل تکنولوژی، سرمایه در گردش و یا کالاهای در انبار مانده دارند.

ربیعی رشد فراگیر را دیگر مسئله مورد بحث در جلسه با استانداران برشمرد و اظهار داشت: استانداران معتقد بودند که چون از منابع استانی باید یارانه ها پرداخت شود، ۵٠٠ میلیارد تومان با سازمان برنامه و بودجه تفاهم کردیم تا منابع این یارانه ها تامین شود.

وی افزود: برخی استانداران معتقدند قالب رسته های اشتغال فراگیر قابل تغییر است، به همین دلیل دو هفته فرصت برای تعیین این رسته ها در نظر گرفته شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه مبلغ بزرگی از اعتبارات اشتغال روستایی از امسال به سال آینده منتقل خواهد شد، تصریح کرد: مهمترین بحث در این زمینه، ضمانتی است که روستاها نمی توانند آن را تامین کنند که قرار شد صندوق های ضمانت را یا افزایش سرمایه دهیم و یا اینکه دولت متعهد شود ۴ صندوق ضمانت، ٧٠ درصد ضمانت را تضمین کنند.

وی افزود: مهمترین بحث ما در موضوع اشتغال روستایی، افقی کردن و زنجیره ای کردن است. اتصال به بازار باید طرح های اشتغال روستایی در نظر گرفته شود.

ربیعی با بیان اینکه در سال آینده ٧٢ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح های اشتغال تخصیص یافته، خاطرنشان کرد: فقط با وام اشتغال ایجاد نمی شود. نهادسازی مناسب، نهاد مشاوره و نهادهای کلینیکی برای ایجاد اشتغال پایدار لازم است.

وی ادامه داد: در اشتغال های حمایتی علاوه بر کمیته امداد و سازمان بهزیستی، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان و بسیج نیز وارد این حوزه شده است. پنجره واحد مشاغل حمایتی را پیش بینی می کنیم تا کارهای روی هم افتاده انجام نشود.

ربیعی خاطرنشان کرد: اشتغال خانگی و رفع مشکلات در اعطای مجوزها برای مشاغل خانگی نیز از جمله مسائلی بود که با استانداران مورد بحث قرار گرفت. در کنار برنامه های توسعه ای دولت مانند توسعه راه ها و نوسازی بافت های فرسوده پیش بینی می کنیم ۴٠ صنعت فعال شود.

وی در پایان، گفت: قطعا باید با مجموعه های مکمل، به عدد قابل توجهی در ایجاد اشتغال برسیم تا حداقل پاسخگوی ورودی های بازار اشتغال باشد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا