بورسفرابورس

ارزش مبادلات کل فرابورس ۲۵ درصد افزایش یافت

در ماه جاری بیش از ۶ هزار و ۶۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۵ هزار و ۸۷۷ میلیارد ریال در ۸۵۵ هزار نوبت معاملاتی در بازارهای فرابورس دست به دست شده که این ارقام، حاکی از افت ۷ درصدی حجم و رشد ۲۵ ارزش مبادلات و افزایش ۷۶ درصدی تعداد دادوستدهاست.

معاملات دومین ماه پاییز ۹۶ در حالی در فرابورس ایران پایان یافت که شاهد اتمام پذیره‌نویسی سهام شرکت کرمان‌ خودرو و اوراق مرابحه گندم، قطعیت ۱۰۰ درصدی اوراق دو اختراع در بازار دارایی فکری، بازدهی ۷ درصدی آیفکس طی دوره یک ماهه و افزایش ۲۵ درصدی ارزش مبادلات کل فرابورس ایران نسبت به آبان‌ماه سال گذشته بودیم.

به گزارش آرمان اقتصادی، در ۲۱ روز مبادلاتی آبان‌ماه، شاخص کل فرابورس در پی فرازوفرودهایی در نهایت با قرارگیری در ارتفاع ۱۰۱۲ واحدی برای نخستین بار از روز تاسیس، موفق به عبور از کانال هزار واحدی شد و بدین ترتیب بازدهی بیش از ۷ درصدی را از ابتدای ماه جاری به ثبت رسانید.

در ماه جاری همچنین شاهد اتمام پذیره‌نویسی ۹۷۹ و ۴۰۰ سهم از سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو در نماد «کرمان خودرو» در بازار سوم بودیم.

علاوه بر این از رخدادهای مهم این ماه می‌توان به قطعیت معامله‌های ۱۰۰ درصدی اختراع «فرآیند تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکروارگانیسم از ماهی» و حق بهره‌برداری از اختراع «بدن خشک‌کن سقفی» در بازار دارایی فکری فرابورس ایران بودیم که در هر دو معامله نحوه عرضه دارایی فکری، به صورت مستقیم و بی‌واسطه بود.

با نگاهی به کل معاملات صورت‌گرفته در طول ماه جاری مشاهده می‌کنیم که بیش از ۶ هزار و ۶۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۵ هزار و ۸۷۷ میلیارد ریال در ۸۵۵ هزار نوبت معاملاتی در بازارهای فرابورس دست به دست شده که این ارقام، حاکی از افت ۷ درصدی حجم و رشد ۲۵ ارزش مبادلات و افزایش ۷۶ درصدی تعداد دادوستدهاست.

۴۰ درصد از حجم کل مبادلات فرابورس در اختیار بازارهای اول و دوم

این ماه حدود ۴۰ درصد از حجم کل مبادلات فرابورس به بازارهای اول و دوم اختصاص یافت؛ به‌گونه‌ای که این دو بازار میزبان نقل‌وانتقال نزدیک به ۲ هزار و ۳۴۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال بودند.

همچنین سهامداران در تابلوهای مبادلاتی بازار پایه، بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیون سهم را در ۳۶۹ هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند که این حجم از معاملات، ارزشی بالغ بر ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال را رقم زد.

در بازار ابزارهای نوین مالی نیز با نقل‌وانتقال ۴۱ میلیون ورقه بدهی به ارزش نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد ریال، اوراق بدهی به لحاظ حجم و ارزش معاملاتی صدرنشین شد که این مسئله تحت تأثیر پذیره‌نویسی ۲۰ میلیون ورقه یک‌میلیون ریالی اوراق مرابحه گندم در نماد «گندم ۲» در روز بیستم آبان ماه بود که در همان نخستین دقایق، پذیره‌نویسی این اوراق اتمام یافت.

در بازار ابزارهای نوین مالی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله جایگاه دوم را از نظر حجم و ارزش مبادلاتی به خود اختصاص دادند. از این رو شاهد نقل‌وانتقال ۲۰۲ میلیون ورقه ETF به ارزش افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بودیم.

خریداران و فروشندگان اوراق تسهیلات مسکن نیز با مبادله یک میلیون و ۴۰۰ هزار ورقه تسه به ارزش بالغ بر یک هزار میلیارد ریال، موجب رشد بیش از ۵۰ درصدی حجم و ۴۷ درصدی ارزش مبادلات این اوراق نسبت به مدت مشابه سال گذشته شدند.

بیشترین اقبال سهام‌داران به شیمایی‌ها

در میان صنایع فرابورسی، گروه محصولات شیمیایی با در اختیار گرفتن سهم ۱۷ درصدی از ارزش معاملات خرد بازار سهام (شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خریدوفروش و SME) و اختیار سهام جایگاه نخست را از نظر ارزش مبادلاتی به دست آورد.

در ادامه گروه‌های‌ انبوه‌سازی، املاک و مستغلات با دارا بودن سهم ۱۱ درصدی و فلزات اساسی نیز با در اختیار گرفتن سهم ۱۰ درصدی از ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام، رتبه‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

در نهایت در مجموع بازارهای نه‌گانه فرابورس، معامله‌گران در طول ۲۱ روز معاملاتی به طور متوسط روزانه ۲۸۹ میلیون ورقه بهادار را به ارزش ۲ هزار و ۶۶۱ میلیارد ریال دادوستد کرده‌اند.

 

 

 

 

منبع: روابط.عمومی فرابورس ایران

قالب وردپرس

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا