خودروصنعت، معدن، تجارت

لکسوس RX200T با چه قیمتی در بازار تهران معامله می‌شود؟

لکسوس RX200T تداعی نسل چهارم این شاسی بلند لوکس ژاپنی برای بیش تر ایرانیان است. نسل چهارم لکسوس RX که به اتاق AL20 معروف است، با موتور ۲ لیتری توربو در اولین نمایشگاه خودروی شهر آفتاب تهران از سوی شرکت ” ایرتویا ” برای مشتریان ایرانی رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از مدیران خودرو، این خودرو قرار بود با تیراژ به نسبت بالا در سبد محصولات این شرکت قرار گیرد و به عنوان رقیب سرسخت خودروهای شاسی بلند لوکسی همچون ولوو XC90، آئودی Q5، ب ام و X4 و دیگر خودروهای همکلاس یا هم قیمت شناخته شود. اما با گذشت زمان شاهد بودیم که ایرتویا هیچ گاه شرایط فروش لکسوس RX200T را به صورت رسمی اعلام نکرد و تنها پیش فروش آن را به صورت محدود برای مشتریانش انجام داد. پس از ماه ها تاخیر و بسته شدن ثبت سفارش، سرانجام نخستین سری RX200T سال گذشته با مدل ۲۰۱۷ به دست مشتریان رسید. در این میان برخی دلالان و فعالان بازار خودروهای وارداتی با به دست آوردن مجوزهای خاص، تعدادی از نسخه های مختلف لکسوس RX200T را با مدل ۲۰۱۷ وارد بازار کردند و با دریافت مجوز شماره گذاری آن ها، نسخه های آماده پلاک این شاسی بلند لوکس را با قیمت هایی حدود ۵۶۰ تا ۶۲۰ میلیون تومان به فروش گذاشتند. در همان حال و هوای بسته بودن موقت ثبت سفارش بودیم که از نگاه بسیاری قیمت ۶۰۰ میلیون تومانی برای RX200T غیر منطقی بود و بسیاری معتقد بودند که با باز شدن مجدد ثبت سفارش و عرضه گسترده این خودرو از سوی ایرتویا، بهای RX200T به کم تر از ۵۳۰ میلیون تومان می رسد، زیرا این شرکت برنامه داشت که لکسوس RX200T را با قیمتی حدود ۳۸۰ تا ۴۸۰ میلیون تومان عرضه کند.

لکسوس

اما گذشت و وزارت صنعت قوانین جدید واردات خودرو را در پایان سال ۹۶ اعلام کرد. واردات خودروهای بالای ۴۰ هزار دلار ممنوع شده بود و از سویی تعرفه ترخیص خودروها هم به شدت افزایش پیدا کرده بود. این یعنی لکسوس RX200T نمی توانست به دلیل قیمت جهانیش دیگر به بازار ایران بیاید و اگر کسی هم این خودروی شاسی بلند لوکس را در گمرک ها داشت، باید بیش از دو برابر گذشته هزینه برای ترخیص آن می پرداخت. همین اتفاق ها باعث شد تا بهای لکسوس RX200T و بسیاری از خودروهای لوکس دیگر افزایش پیدا کند. در آن موقع قیمت این خودرو ناگهان به کانال ۷۰۰ میلیون تومان وارد شد و پس از چند هفته شاهد بودیم که حتا قیمت نزدیک به ۸۰۰ میلیون تومان هم برای RX200T اعلام می شد. با آغاز موج افزایش قیمت ارز در شب عید، دلالان، قیمت این خودروی ژاپنی را به مرز ۹۰۰ میلیون تومان رساندند. با آغاز سال ۹۷ و ادامه موج افزایش قیمت ارز، قیمت لکسوس RX200T فول آپشن مدل ۲۰۱۷ به ۹۷۰ میلیون تومان هم رسید و معامله شد. اما با اعلام ممنوعیت واردات خودرو و از سویی ضعیف شدن احتمال ترخیص باقی مانده های این خودرو در گمرک، قیمت RX200T در بازار تهران به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هم رسید.

لکسوس

امروز که دلار در بازار آزاد قیمتی در کانال ۱۰ هزار تومان را تجربه می کند، می بینیم که نسخه های کم کارکرد لکسوس RX200T در نمونه های فول آپشن بهایی فراتر از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را دارند و برخی فروشندگان قیمت نسخه های صفر آن را تا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان هم اعلام می کنند. البته به گفته یکی از فعالان بازار خودروهای وارداتی تهران، قیمت معامله ای نمونه فول آپشن لکسوس RX200T با مدل ۲۰۱۷ حدود یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان است. اگر دوباره به ابتدای این گزارش برگردید، به این قسمت متن بر می خورید که همین چند ماه پیش، بهای ۶۰۰ میلیون تومانی از نگاه بسیاری ارزش خرید لکسوس RX200T را پایین آورده بود و بسیاری منتظر بودند با آغاز عرضه انبوه آن، قیمت این شاسی بلند لوکس ژاپنی، کم تر از ۵۳۰ میلیون تومان شود.

لکسوس RX200T در بازار ایران به پیشرانه ۲ لیتری توربو مجهز است که توانی حدود ۲۴۲ اسب بخار را با گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر توسط یک جعبه دنده ۸ دنده اتوماتیک به چرخ های جلو و عقب منتقل می کند. نمونه های فول آپشن این خودرو در کنار کیت بدنه اِف اسپرت، به امکاناتی مانند تریم چرم طبیعی، تهویه اتوماتیک صندلی های جلو، گرم کن صندلی های جلو و عقب و فرمان، سیستم تهویه اتوماتیک نقطه ای، دنده پشت فرمان، سقف پانارومیک، رادار خطی، رادار نقطه کور، سیستم پیشگیری از تصادف، رادار عابر پیاده، سیستم جلوگیری از برخورد با موانع هنگام پارک کردن، کروزکنترل تطبیقی، حافظه صندلی جلو، در صندوق برقی، سیستم تعلیق تطبیقی، نور بالای اتوماتیک، هدآپ، استارت دکمه ای، قابلیت روشن کردن خودرو از روی سوییچ، سیستم صوتی و تصویری حرفه ای، دید ۳۶۰ درجه، سنسور خواب، ۱۲ کیسه هوا، ۴ حالت پیش فرض رانندگی، ترمز پارک برقی، اتوهلد و…. مجهز است.

منبع

اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا