امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

ممنوعیت صادرات چای تجدید نظر شود

رئیس سازمان چای بر ضرورت بازنگری در بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت صادرات چای از کشور تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، حبیب جهانساز در گفتگو با­­رادیو اقتصاد افزود: اعمال این بخشنامه به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تجار است.

وی با اشاره به مصرف سالانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تن چای در کشور ادامه داد: از این میزان ۲۵ تا ۳۰ هزار تن تولید داخل و بقیه از محل واردات تامین می شود ضمن اینکه  بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی سال گذشته ۵۷ تا ۵۸ هزار تن چای بصورت رسمی وارد کشور شده است.

رئیس سازمان چای  با بیان اینکه سالانه ۱۲ تا ۱۴ هزار تن چای تولید داخل صادرات می شود، افزود: براساس بخشنامه جدید گمرک مبنی بر ممنوعیت صادرات پنج قلم کالا «چای فله» و «بسته‌بندی» نیز در زمره این اقلام قرار می گیرد.

جهانساز با اشاره به اینکه بدون شک با اعمال ممنوعیت صادرات چای بازارهای هدف صادراتی ایران به دیگر کشورها واگذار خواهد شد، ادامه داد: تصمیم مزبور بدون نظرخواهی و مشورت از سازمان چای اتخاذ­ و باید مورد تجدید نظر قرار گیرد چرا که چای داخلی امروز دارای بازار مطمئن و جایگاه مناسبی در کشورهای هدف صادراتی است.

رئیس سازمان چای افزود: کسب جایگاه چای داخلی در بازارهای صادراتی از سود مورد حصول از صادرات مهمتر است بنابراین نباید اجازه داد این بازار ها به راحتی از دست برود.  صادرات چای یک فرصت برای تولید داخلی است و باید از این فرصت مغتنم به نحو احسن استفاده کرد.

جهانساز افزود: توسعه صادرات چای یک شبه اتفاق نیفتاده بلکه متاثر از عوامل مختلف از جمله تغییر ذائقه مصرف کنندگان به سبب واردات بی رویه، کاهش درصد اختلاط چای داخلی، پدیده چای سنواتی، نبود بازار فروش مناسب در داخل و غیره در طول زمان به مدد کارخانه داران، تجار و بازرگانان راه خود را به کشورهای خارجی باز و امروز از جایگاه ممتازی در کشورهای هدف صادراتی برخوردار است.

وی گفت: در حال حاضر مقصد صادرات چای ارگانیک ایرانی کشورهای حاشیه دریای خزر و اروپاست.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا