بورسبورس انرژی

بی اثری تحریم نفتی با عرضه نفت در بورس و استفاده از ارز دیجیتال

سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده­‌های نفت، گاز و پتروشیمی در یک برنامه رادیویی از عرضه نفت در بورس به عنوان یک راهکار برای  بی اثر کردن تحریم های نفتی آمریکا خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، وی  افزود:برای مقابله با تحریم ها سه راهکار پیش روی ما قرار دارد، یکی از این راهکارها نشان دادن توانمندی مدیریت عرضه و تقاضای دو میلیون بشکه نفت ایران در بازار های جهانی است و دیگری انتظار برای سرانجام مذاکرات اروپایی ها درباره برجام است که البته هم اکنون نیز پیگیر آن هستیم.

سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده ­های نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه گفت:  راهکار سوم این است که منتظر تصمیم گیری  کره­ جنوبی و ژاپن جهت اخذ مجوز از آمریکا برای خرید نفت کشورمان باشیم.

وزارت نفت باید از تمامی ابزارهای خود برای مقابله با تحریم های نفتی آمریکا استفاده کند

حسینی با تاکید بر اینکه اگر این سه اتفاق رخ دهد به مشکلی بر نخواهیم خورد، افزود: اما باید این احتمال را در نظر گرفت که هیچ­کدام از این اتفاقات روی ندهد. یعنی هم عرضه و تقاضای بازار جهانی اجازه بدهد که ما از بازار حذف شویم، هم اتحادیه اروپا نتواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد و هم ژاپن و کره­ جنوبی نتوانند مجوز از آمریکا برای تداوم خرید نفت از ایران بگیرند. در نهایت آیا ایران باید منفعل شود یا با تمام ابزار های خود به بررسی راه حل مناسب بپردازد؟

سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده ­های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در زمینه صادرات فرآورده های نفتی در سال های اخیر اضافه کرد: اگر معتقدیم که باید  ارز دیجیتال،بورس و ظرفیت بخش خصوصی را به کار بگیریم،منظورمان این است که در زمان مقرر این نهاد ها کار خود را به طور جدی و با توان مضاعف انجام دهند.

وی  ادامه داد: در گذشته  مدیر بین‌­الملل شرکت نفت  یک بخش خصوصی هم در عرصه­ بنزین و گازوئیل در اداره این صنعت دخیل نمی کرد. اما تحریم­ها باعث شد که شرکت نفت از معاملات  خارج  شده و همه­ صادرات فرآورده های نفتی شرکت نفت توسط بخش خصوصی انجام شود.

حسینی اظهار داشت: اکنون هم من می­گویم حتی اگر احتمال می‌دهیم این بورس موفق نشود، باز هم راه را نبندیم. من می گویم که ما باید از همه­ مسیرها برای بی اثر کردن تحریم‌های نفتی آمریکا اعم از تهاتر، قراردادهای پالایشی در سایر کشورها، صادرات محموله­‌های کوچک، کشورهای آفریقایی و امثال آنها استفاده کنیم.

سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده­های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: به قول امام (ره) ما مکلف به وظیفه هستیم و مکلف به نتیجه نیستیم. وزارت نفت باید تمام توان خود را بگذارد تا انجام وظیفه کند و به نتیجه برسد. در تاریخ گفته می شود بخش خصوصی و مجموعه وزارت نفت و همه نهادها تمام تلاش خود را انجام دادند و نشد. ولی نباید راه را بست.

وی  با طرح این سوال که اگر توافق با غرب به استقلال کشور لطمه می زند پس چه کاری می خواهیم انجام بدهیم، گفت: در هر قالبی اعم از بورس کالا باید راه را باز کرد و کار را به وسیله آن انجام داد. هر نهادی که می تواند راهی باز کند و این کار را به سرانجام برساند. کشورهایی مثل چین و کشورهای جنوب شرقی آسیا می توانند با شرکتهای نفتی خود قراردادهایی با ما ببندند. نگاه من این است که علاوه بر همه کارهای کارشناسی، نباید شرکت ملی نفت ایران راه‌های دیگر را ببندد.

استفاده از ارزهای دیجیتالی، راهکار مقابله با تحریم های آمریکا در زمینه دریافت پول نفت

حسینی در پاسخ به سوالی درباره نحوه بی اثر کردن تحریم‌های آمریکا در زمینه دریافت پول نفت اظهار داشت: تراکنش های مالی را می شود با ارزهای دیجیتالی حل کرد. از آنجایی که این ارزها به هیچوجه قابل پیگیری نیست و امکان مبادله آنها وجود دارد، بحث پرداخت پول نفت توسط خریداران نباید سخت و غیرممکن باشد.

وی با اشاره به راه اندازی بورس نفت در چین به یوان و اظهارات برخی کارشناسان درباره عدم امکان استفاده از این راهکار برای بی اثر کردن تحریم های نفتی آمریکا، افزود: تاکنون کسی اقدامی نکرده و فقط در حد مذاکره بوده است ولی وقتی چین خود راه را باز کرده است ما نیز باید تمام راه‌ها را امتحان کنیم. شاید امکان مخلوط کردن نفت ایران با نفت سایر کشورها وجود داشته باشد تا نفت ایران قابل شناسایی نباشد.

حسینی ادامه داد: البته برای کشورهایی که نمی خواهند تحریم آمریکا را رعایت کند، قابل شناسایی بودن نفت ایران اهمیتی ندارد. مثلا چین و هند و ترکیه که می گویند ما تابع تحریم های آمریکا نیستیم، اهمیتی به این موضوع نمی دهد. چین بزرگترین خریدار نفت خام در دنیا است و ما فقط ده درصد از بازار چین را پوشش داده ایم. باید راه را باز کنیم و به سراغ واحدهای کوچکتر و بخش خصوصی این کشور برویم.

سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده­های نفت، گاز و پتروشیمی در پاسخ به سوالی درباره آثار اجرای تحریم های آمریکا بر کاهش صادرات نفت کشورمان گفت: کارشناسان موافق با ایران عقیده دارند حداکثر یک سوم ظرفیت صادرات نفت ایران کاهش پیدا می کند ولی برخی کارشناسان غربی عقیده دارند تا دو سوم صادرات نفت ایران کاهش پیدا می کند.

حسینی افزود: البته امروز برای اظهار نظر درباره این موضوع زود است. البته وضعیت مذاکرات اروپا و ایران بسیار تعیین کننده خواهد بود و اگر اتحادیه اروپا به خرید نفت خود ادامه بدهد، شاید بتواند امتیازاتی به کشورهای کره جنوبی و ژاپن هم بدهد.

سخنگوی اتحادیه­ صادر­کنندگان فرآورده‌­های نفت، گاز و پتروشیمی  در پایان با اشاره به اینکه آمریکا می تواند نقل و انتقالات درآمدهای نفتی به یورو را دچار مشکل کند بخصوص در زمینه هند، تاکید کرد: آمریکا نیز به این نتیجه رسیده است که به هیچ وجه امکان صفر کردن صادرات نفت ایران وجود ندارد چون کشورهای دیگر امکان جایگزین کردن نفت صادراتی ایران را ندارند. همچنین خبرها نشان می دهد که شاید آمریکا از استراتژی خود کمی عقب کشیده باشد و مجوز خرید نفت ایران را به کشورهای ژاپن و کره جنوبی بدهد.

 

منبع
SENA

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا