بورسفرابورس

واگذاری‌های شستا به دلیل شفافیت بیشتر در فرابورس ایران صورت می‌گیرد

لطفی با اشاره به اینکه شستا اراده کرده تا به جای سایر شیوه‌های فروش، از طریق فرابورس ایران واگذاری شرکت‌ها را انجام دهد چراکه ‏شفافیت بیشتر حاکم است و اعتماد خریدار بیشتر جلب می‌شود، افزود: همچنین تلاش کردیم برای باقی ماندن بنگاه‌ها، مشوق‌هایی را ‏در نظر گیریم از جمله اینکه ۳۰ درصد ارزش معامله را اخذ کرده و مابقی طی سه تا پنج سال قسط‌بندی شود.‏

 

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه شستا در امر واگذاری شرکت‌ها و خروج از بنگاه‌داری جدی است، گفت: به دلیل حاکمیت شفافیت بیشتر در فرابورس ایران از این طریق شرکت‌ها را واگذار می‌کنیم.

به گزارش آرمان اقتصادی، مرتضی لطفی در سی‌وچهارمین نشست خبری یک دیدار، یک عرضه با موضوع «معرفی سامانه مذاکره ادغام و تملیک و رونمایی از شرکت‌های آماده واگذاری سهام زیرمجموعه شستا» به تاریخچه شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی پرداخت و گفت: این شرکت یک هلدینگ چند رشته‌ای با ماموریت حفظ و ارزش‌آفرینی ذخایر بیمه‌شدگان تامین اجتماعی است که در سال ۱۳۶۵ تاسیس شده و امروز پس از سه دهه احساس می‌شود که بر اساس نیاز شرکت و فضای کسب‌وکار داخل کشور و فضای بین‌المللی باید ماموریتی با رویکرد سهامداری داشته باشیم.

لطفی با بیان اینکه حدود ۲۷۴ شرکت داریم که ۹۵ شرکت رد دین شده، ۱۱۶ شرکت احداثی خود مجموعه و ۵۳ شرکت نیز خریداری شده‌اند، ‌ اظهار داشت: قاعدتا سال تاسیس عمده شرکت‌هایی که رد دین شدند، مربوط به قبل از انقلاب است و از همین رو با مسائلی چون تراکم نیروی انسانی و عدم بهره‌گیری از تکنولوژی جدید مواجه هستند. از سوی دیگر شرکت تدبیر و امید هم تاکید دارد که بخش خصوصی با توجه به سهم یک‌سومی خود از اقتصاد ایران بتواند میدان‌داری بهتری را در عرصه اقتصاد و بنگاه‌داری داشته باشد.

وی در خصوص هدف شستا از واگذاری برخی از شرکت‌های زیرمجموعه خود گفت: ما با این نیت که در رقابت با بخش خصوصی عرصه را تنگ نکنیم، وارد عرصه واگذاری بخشی از شرکت‌ها شدیم بنابراین در نظر داریم از ترکیب مدیریتی ۹۵ شرکت تا پایان سال ۹۷ خارج شویم و هلدینگ صبا تامین مامور انجام این کار شده است.

لطفی در ادامه با اشاره به عملکرد شستا در سال ۱۳۹۶، گفت: خوشبختانه ما توانستیم رقمی معادل ۶۰ درصد سود شرکت را نسبت به سال ۱۳۹۵ افزایش و از رقم ۲۵۰۰ به ۴۵۰۰ برسانیم. همچنین میزان صادرات از ۹۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است؛ به علاوه فروش تجمیعی و فروش تلفیقی بیشتر شده و امیدواریم امسال نیز بتوانیم همین روند را طی کنیم که البته باید رخدادهای عرصه بین‌المللی و تثبیت نرخ ارز در داخل کشور را نیز در نظر گرفت.

به اعتقاد مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، امروز در بازار سرمایه، ارزش‌آفرینی و ماموریتی که برای شرکت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است، بهتر انجام می‌شود.

وی بر اینکه همکاری بسیار جدی با فرابورس ایران داریم تاکید کرد و گفت: ممکن است در روند اجرای عملیات واگذاری‌ها موانعی به وجود بیاید اما این اراده در فرابورس ایران وجود دارد که یا موانع را از سر راه بردارند و یا شدت موانع را کاهش دهند.

امنیت کارکنان بنگاه‌های شستا مخدوش نمی‌شود

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه امنیت نیروی انسانی فعال در بنگاه‌ها به دلیل واگذاری مخدوش نخواهد شد، خاطرنشان کرد: اهلیت خریداران برای ما بسیار اهمیت دارد؛ حفظ و توسعه بنگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل با دولت در حال مذاکره هستیم تا در صورت امکان مالیات حاصل از فروش این دارایی‌ها را معاف بدانند تا به عنوان مشوق برای فروش در نظر گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه درآمد حاصل از فروش این بنگاه‌ها نیز مقرر است در توسعه طرح‌های بزرگ به کار گرفته شود، گفت: اکنون درصدد ورود به عرصه آزادراه‌ها هستیم. همچنین در پتروشیمی‌های بزرگی که دولت بنا به سرمایه‌گذاری اما محدودیت منابع دارد، مشارکت می‌کنیم.

لطفی با اشاره به اینکه شستا اراده کرده تا به جای سایر شیوه‌های فروش، از طریق فرابورس ایران واگذاری شرکت‌ها را انجام دهد چراکه شفافیت بیشتر حاکم است و اعتماد خریدار بیشتر جلب می‌شود، افزود: همچنین تلاش کردیم برای باقی ماندن بنگاه‌ها، مشوق‌هایی را در نظر گیریم از جمله اینکه ۳۰ درصد ارزش معامله را اخذ کرده و مابقی طی سه تا پنج سال قسط‌بندی شود.

وی با بیان اینکه بناست از همه شرکت‌هایی که تحت کنترل و مدیریت هستند، خارج شویم و میزان سهم ما به ۴۰ درصد برسد، ادامه داد: اکنون ارزش روز شستا بیش از ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و با واگذاری ۶۰ درصد شرکت‌هایمان، در سال گذشته پیش‌بینی شده بود که ۱۶۰۰ میلیارد تومان به دست آوریم که این میزان با فروش بخشی از سهام فولاد مبارکه در ابتدای سال جاری حاصل شد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود شستا امسال از محل واگذاری‌ها، ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومانی بدست آورد، ادامه داد: تقریبا همه نهادهای دولتی و بانک‌ها ملزم به خروج از بنگاه‌داری شدند که برآورد من در مورد ارزش همه نهادهایی که مکلف به واگذاری هستند، ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از نهادهای غیردولتی دیگر هم شرکت‌های خود را عرضه کردند و موفق نشدند چراکه در مرحله تعیین قیمت با مشکل مواجه شدند، گفت: با توجه به تغییرات بین‌المللی صورت گرفته، میزان مبادلات و معاملات تحت‌الشعاع قرار گرفته و امیدواریم با تمهیداتی که در نظر گرفته می‌شود، بتوانیم فروش داشته باشیم.

لطفی در بخش دیگری از سخنانش به  بحث تهاتر و ادغام، علاوه بر فروش سهام شرکت‌ها اشاره و اظهار کرد: هم‌اکنون با ادغام، تعداد ۹ هلدینگ را به ۵ هلدینگ رساندیم چراکه بحث چابک‌سازی در کنار خروج از بنگاه‌داری، یکی از ماموریت‌های جدی شستاست. از این رو شرکت‌هایی که فعالیت موازی دارند را ادغام کردیم که در پی آن هزینه‌های ۵ شرکت ادغام شده کاهش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با بیان اینکه شستا در صدد ورود به عرصه راه و نفت و پتروشیمی است، گفت: بر اساس بند «ن» قانون بودجه پیش‌بینی شده است که فعالیت‌های دولتی را به شستا واگذار کنند؛ خوشبختانه روز گذشته آیین‌نامه مربوط به طرح «و» تبصره پنج در قانون بودجه در مورد امکان شستا برای تهاتر در زمینه بدهی‌های بانکی، تصویب شد.

وی با اشاره به اینکه قرار است سهام ۴۰ شرکت برتر بورس و شرکت‌هایی که ارزش دارایی آن‌ها بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان است را خریداری کنیم، گفت: ما به دنبال خریدار خارجی هستیم و در این راستا فعالیت جدی داریم و به صورت ادواری با استانداران و روسای اتاق بازرگانی جلسات مشترک داریم.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی در زمینه خروج از بنگاه‌داری خاطرنشان کرد: قرار است ظرف مدت پنج سال از بنگاه‌داری خارج شده و به سهام‌داری روی آوریم. همچنین برای ادغام پتروشیمی‌های کشور تفاهم‌نامه‌ای را با هلدینگ خلیج فارس امضا کردیم تا واحدهایمان را ادغام کنیم و متناسب با ارزش دارایی‌مان از آنجا سهم بگیریم. افزون بر این درصددیم تا یک سابیک عربستان را در صنعت پتروشیمی کشور در راستای ارزش‌آفرینی در صادرات، رقابت و استفاده متناسب از خوراک شرکت‌های تامین کننده خوراک، ایجاد کنیم.

لطفی در پایان به این نکته که بخش خصوصی فعال در ایران نداریم اشاره کرد و افزود: با سه ماموریت ورود بخش خصوصی و خروج از فعالیت در حوزه بنگاه‌هایی که بخش خصوصی می‌تواند حضور داشته باشد،حفظ سطح اشتغال و در نهایت نگاه توسعه‌ای، اهداف خود را دنبال و واحدهایمان را واگذار می‌کنیم.

 

منبع

روابط.عمومی فرابورس ایران

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا