انرژی

تا سال ۱۴۰۰ میزان برداشت گاز ایران به ۳۰۰ میلیارد مترمکعب می‌رسد

معاون وزیر نفت خبرداد:

بی‌طرف با بیان اینکه سهم بخش‌های مختلف اقتصاد در بهره‌برداری از منابع هیدروکربری بالا نیست گفت: نسل ما در استفاده و بهره‌برداری از ذخایر هیدروکربوری بهینه عمل نکرده است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، حبیب‌الله بی‌طرف معاون وزیر نفت در چهارمین همایش تولید پایدار گاز با بیان اینکه باید برون‌سپاری را تقویت کنیم اظهار داشت: گاهی برای انجام برون‌سپاری زیرساخت‌ها و شرایط لازم وجود ندارد که باید آن را ایجاد کنیم اما بخش دولتی نباید وارد حوزه سهامداری شود.

وی با بیان اینکه طبق برنامه توسعه سوم شاهد حضور حداقلی بخش دولتی در اقتصاد کشور بوده‌ایم که اکنون این امر کاهش یافته افزود: ایران با توجه به در اختیار داشتن ۹ درصد از ذخایر نفت جهان و همچنین ظرفیت ۱۸ درصدی گاز باید در مدیریت و بهره برداری از این منابع هوشمندانه‌تر عمل کند.

همچنین بخوانید

بی‌طرف با بیان اینکه باید منافع نسل آینده را رعایت کنیم خاطرنشان کرد: برداشت، استفاده و بهره‌برداری از منابع هیدروکربری باید به طور صیانتی باشد این در حالی است که شدت مصرف انرژی برای حامل‌های انرژی بسیار بالاست.

وی با بیان اینکه سهم بخش‌های مختلف اقتصاد در بهره‌برداری از منابع هیدروکربری بالا نیست یادآور شد: می‌توان گفت که نسل ما در استفاده و بهره‌برداری از ذخایر هیدروکربری بهینه عمل نکرده است.

وی گفت: با توجه به حجم ذخایر گازی که در اختیار داریم باید سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب برداشت داشته باشیم این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۰ میزان برداشت گاز ایران به ۳۰۰ میلیارد مترمکعب در سال برسد البته نباید فراموش کنیم که شبکه انتقال و توزیع گاز کشور به موازات ازدیاد برداشت باید اصلاح شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی پژوهشی و فناوری با بیان اینکه سال گذشته ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی برداشت کرده‌ایم افزود: این رقم برداشت باعث شد تا در بهره‌برداری و برداشت از میدان مشترک گازی پارس جنوبی از قطر پیشی بگیریم.

بی‌طرف همچنین به مصوبه شرکت ملی نفت اشاره کرد و گفت: طبق این مصوبه‌ای که تاییدیه هیات وزیران را نیز دارد این شرکت اجازه دارد دو واحد بهره‌برداری از مجموعه‌های مختلف صنعت نفت را به شرکت‌های معتبر و تراز اول بین‌المللی بسپارد. رقم تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۰ به ۳۰۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید.

منبع
ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا