تجارتصنعت، معدن، تجارت

اعمال مالیات بر کالاهای وارداتی در عراق

 

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران وعراق گفت: دولت برای جبران کسری بودجه مالیات ۲۵ درصدی به واردات انواع شیرینی جات، بستنی، فرآورده های لبنی، آبمیوه و نوشیدنی های گازدار علاوه بر تعرفه های قبل اعمال کرده است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، سید حمید حسینی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: بطور کلی تمامی کشورهای عربی بالاخص عراق در گذشته روی دو موضوع اول تعرفه ها گمرکی و دوم دریافت مالیات بر ارزش افزوده از کالاهای وارداتی در گمرکات به دلیل درآمدهای سرشار نفتی سخت گیری وحساسیت چندانی در بحث مراودات تجاری درمیان نبود.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون ۹۵ درصد درآمد کشور عراق از محل فروش نفت تامین می شود، اظهارداشت: عراقی ها طی سال های اخیر به سبب کاهش قیمت نفت و افزایش هزینه های اداره امورکشور به فکر تامین درآمدها از مسیرهای دیگر بجزء نفت یعنی تعرفه های گمرکی و مالیات افتادند.

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران وعراق گفت: تعرفه های گمرکی عراق روزی پنج درصد بوده که این رقم به مرز ۴۰ درصد در شرایط فعلی رسیده است.

وی در ادامه افزود: از آنجا که امکان افزایش تعرفه گمرکی بیش از این به دلائل متعدد برای دولت عراق مقدور نبود دولتمردان این کشور برای جبران کسری بودجه مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی را در دستور کار خود قرار دادند.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به دلائل ایجاد کسری بودجه در عراق اظهارداشت: عراق از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ درگیر جنگ با داعش بود که عمده درآمدهای نفتی این کشور صرف هزینه های جنگی می شد.

وی اضافه کرد: دولت عراق ماهانه چهار میلیارد دلار حقوق در دوران جنگ به نیروهای نظامی، امنیتی اداری و حفاظتی خود پرداخت می کرد که این عدد در سال به ۵۰ میلیارد دلار می رسید.

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران وعراق یادآورشد: هزینه های مترتب بر جنگ فشار زیادی به اقتصاد این کشور وارد کرد از اینرو تصمیم دولتمردان عراقی برای اداره امور مملکت معطوف به درآمدزایی از منابع مختلف منجمله افزایش تعرفه های گمرکی و وصول مالیات بر ارزش افزوده از کالاهای وارداتی شد.

به گزارش آرمان اقتصادی، برنامه «روی خط بازار» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد بوده که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت ۱۱ به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی «نازنین کتابچی و فرزانه صادقیان» با هدف ارائه یک تصویر بزرگ‌تر و کامل‌تر و قابل درک از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف‌ام ردیف ۹۸ قرار می‌گیرد.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا